Mercantec – Midtbyens Gymnasium

Totalløsning til alle fellesarealene på Danmarks mest moderne videregående skole

Mercantec er Viborg kommunes største utdanningsinstitusjon, og tilbyr videregående opplæring, fagskoleutdanning og over 1 000 ulike voksen- og etterutdannelser.

Midtbyens Gymnasium er en toppmoderne og høyteknologisk videregående skole, som stod ferdig i 2020 og har plass til rundt 1 200 elever. Bygningen er bindeleddet mellom den nye Baneby med togstasjon og Viborg sentrum. Øverst på den imponerende bygningen er det en takterrasse med cageball. Den stilige arkitekturen skaper sammen med det urbane utemiljøet en vakker perle i hjerte av byen.

Utfordringen

Behov for en solid og fleksibel avfallsløsning som passer inn i innretningen og møter kravene fra myndighetene.

Videregående skoler har flere åpne fellesarealer og gruppearbeidsområder, så det krever en gjennomtenkt totalløsning både ute og inne, slik at håndtering av avfall kan samkjøres. Møblene og lampene er stilrene med et nordisk preg, kombinert med vegger i rå betong og treverk. Det ville stride mot den designmessige retningen hvis materialet på avfallssorteringsløsningen ikke hadde samme preg som den øvrige innretningen.

From waste to resources

Bygningen er innrettet med mange fellesarealer i flere etasjer, noe som krever fleksible løsninger som passer naturlig inn i miljøet.

Richard, Avdelingsleder (Bygningstjenesten), Mercantec

Kildesortering på uddannelsesinstitution

Løsningen

Midtbyens Gymnasium har fått en fleksibel avfallsløsning som er plassert i de ulike fellesområdene.

Valget falt på en kombinasjon av Model 867 og Model 874, slik at de kan sortere restavfall, papir, plast/glass/metal og matavfall i beholdere med løftelokk. Samtidig valgte de å sette én pantebeholder i hver etasje for å møte elevenes ønske om å kvitte seg med pant. Avfallssystemet har hjul, så det enkelt kan flyttes ved rengjøring.

Skolen fikk også implementert Model 713 med tre beholdere i utearealene og ved inngangspartier. Det var viktig for dem å skape en løsning på alle skolens områder for å skape en effektiv og samkjørt sortering, for både elever oluktplag medarbeidere. Videre var det avgjørende å skape optimale arbeidsforhold og samkjøre drift for rengjøringspersonalet.

From waste to resources

Det er viktig for oss å gjøre det så enkelt som mulig for rengjøringspersonalet å håndtere avfallet. Og det er tilfellet.

Richard, Avdelingsleder (Bygningstjenesten), Mercantec

Kildesortering på uddannelsesinstitution

Framtidige forventninger

Konkrete initiativer til bærekraftstrategi

Mercantec har et klart ønske om å implementere fleksible avfallssorteringsløsninger ved de andre utdannelsesinstitusjonene i løpet av de neste årene, fordi dette er en viktig del av deres bærekraftstrategi.

En av de viktigste utfordringene med sortering er mengden plastposer. Rengjøringspersonalet løfter poser fra en avfallsbeholder i en annen plastpose på rengjøringsvognen. Dette er en utfordring som Mercantec gjerne vil finne en effektiv løsning på, så de kan minimere poseforbruket og samtidig unngå at plast kommer inn i for eksempel papir og metall.

Se hvordan vi har hjulpet andre med avfallssortering

Vil du høre om løsninger som gjør avfallssortering enklere?

Kontakt oss og hør mer om hvordan vi kan hjelpe din bedrift. Vi tilbyr alltid gratis rådgivning i forhold til valg av avfallsløsning som matcher ditt behov og budsjett.

Fyll ut skjemaet og bli kontaktet innen 1-2 ukedager.

Vi samarbeider tett med en rekke forhandlere over hele Europa. Forhandlerne tilbyr blant annet konsulentbesøk og salg via nettbutikk og fysiske butikker.