MCH - Messecenter Herning

Mange gjester og store mengder avfall krever nytenkning og innovative løsninger

MCH er et av Skandinavias største opplevelsessentre og har én million besøkende årlig. MCH består av flere lokasjoner for små og store arrangementer: MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

De holder opp til 350 arrangementer i året med gjester fra hele verden, og det krever fleksible og brukervennlige løsninger for å gjøre avfallssortering til en suksess.

Utfordringen

Sammen med lokale aktører skal MCH recirkulere og gjenvinne enda mer avfall

Et betydelig økt fokus på avfallssortering – både fra myndighetene og som en del av MCHs bærekraftstrategi – skapte behov for en fleksibel avfallsløsning som kunne tilpasses både små og store arrangementer. Før implementeringen av Bica avfallsbeholdere, håndterte MCH gjestenes avfall i enkeltcontainere satt opp ved knutepunkter i de mange hallene. Problemet var at de ikke var riktig sortert og beholderne så ikke ut som ønsket. Spesielt ikke på de store interiør- og designmessene. Samtidig varierte mengdene av de ulike avfallstypene mye fra arrangement til arrangement, og dette ga store utfordringer. De måtte revurdere prosessen.

Affaldssortering til kontor i forbindelse med køkken

From waste to resources

Vi trengte en totalløsning som kunne fungere optimalt – fra en stor rockekonsert til en interiør- og designmesse. Den måtte kunne tilpasses etter mengden avfall og antall gjester.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer, MCH

Løsningen

De stilrene og fleksible avfallsmodulene kan flyttes rundt og plasseres etter de ulike arrangementene

Etter grundig behovsavklaring i arbeidsgrupper blant prosjektledere, hallledere og driftsmedarbeidere i MCH falt valget på Bicas avfallssorteringsløsninger på grunn av design, funksjonalitet og fleksibilitet. Frontdørene og lokkene med soft close gir de beste arbeidsforholdene for hallpersonalet, da de ikke får fingrene i klem og enkelt kan bytte ut posene uten tunge løft over hodet. Fleksibilitet ble skapt takket være de sterke magnetene som kan koble flere avfallsbeholdere sammen og de monterte hjulene som gjør løsningen flyttbart. Valget falt på magnetiske piktogrammer på engelsk for å få plass til alle gjester uavhengig av nasjonalitet.

DanskHåndbold og MCH gikk sammen i kampen mot avfall: Put your waste in its place!

I desember 2023 ble det arrangert håndball-VM for kvinner i Danmark, og mange kamper ble spilt i Jyske Bank Box i Herning. DanskHåndbold og MCH ønsket å skape fokus på avfallssortering og ikke minst riktig sortering. Dette kulminerte i en informasjonskampanje med budskapet "Put your waste in its place" kombinert med fleksible avfallsløsninger med piktogrammer på engelsk. Sorteringen var basert på papp, pant, myk plast, rest- og matavfall fordelt i beholdere med kapasitet på 65 og 95 liter. De brukte gjennomsiktige avfallsposer for å kunne sjekke avfallet i etterkant for mulig feilsortering.

MCH samarbeider tett med Marius Pedersen, som er en ledende miljøbedrift innen avfalls- og ressursbransjen. I gjennomsnitt er gjenvinningsgraden for det sorterte avfallet ved MCH 40 %. Under VM i håndball for kvinner nådde gjenvinningsprosenten 49 %. Et tall som de ansvarlige i MCH godt kan være fornøyd med, men det er ingen tvil om at de gjerne vil enda høyere.

From waste to resources

Det var avgjørende for oss å involvere våre hallpersonale i valg av avfallsløsning. Her var det ingen tvil om at Bica oppfylte alle krav og behov for enkel og ergonomisk håndtering.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer, MCH

Affaldssortering i MCH under VM i kvindehåndbold 2023

Framtidige forventninger

MCH ønsker å bli verdensmestere i avfallssortering

MCH jobber strategisk med bærekraftige tiltak. Derfor har de også en klar ambisjon om å resirkulere enda mer av avfallet som gjestene etterlater seg i MCH. Dette krever at sorteringen er helt under kontroll i hele bedriften. I løpet av den kommende perioden vil MCH også introdusere avfallsløsningene på enda flere lokasjoner og ansattområder.

MCH vil veldig gjerne at bransjen vedtar generelle retningslinjer for hvordan messesentre, konsertarenaer og lignende steder skal sortere avfallet sitt. Det finnes ingen lignende løsning bortsett fra de 10 fraksjonene som er foreskrevet i loven i Danmark. Her vil det være fordelaktig for alle i bransjen å kunne dra nytte av hverandres erfaring og dermed skape en strømlinjeformet løsning for gjestene som er gjenkjennelig fra sted til sted. Her er det bl.a. på resirkulerte krus, emballasje osv.

From waste to resources

I MCH ønsker vi å sette vårt preg på underholdnings- og opplevelsesbransjens måte å sortere, håndtere og resirkulere/gjenvinne avfall på. Vi vil alle kunne dra nytte av en mer strømlinjeformet og enhetlig løsning og gjestene vil få en bedre opplevelse.

Henrik Munksgaard, Chief Operation Officer, MCH

Affaldssortering i MCH - her sorteres med stil

                 Fotograf: Casper Horsnæs Larsen

Kildesortering i Jyske Bank Boxen under VM i håndbold

Se hvordan vi har hjulpet andre med avfallssortering

Vil du høre om løsninger som gjør avfallssortering enklere?

Kontakt oss og hør mer om hvordan vi kan hjelpe din bedrift. Vi tilbyr alltid gratis rådgivning i forhold til valg av avfallsløsning som matcher ditt behov og budsjett.

Fyll ut skjemaet og bli kontaktet innen 1-2 ukedager.

Vi samarbeider tett med en rekke forhandlere over hele Europa. Forhandlerne tilbyr blant annet konsulentbesøk og salg via nettbutikk og fysiske butikker.