Det Kongelige Teater
En fleksibel løsning med respekt for arkitekturen
Det Kongelige Teater består i dag av Gamle Scene, Operaen og Skuespilhuset. Teaterets historie går mer enn 250 år tilbake i tid, og har de siste tiårene gjennomgått de største forandringene noensinne.
I januar 2005 åpnet Operaen som er designet av Henning Larsen, og i 2008 stod Skuespilhuset klart på Kvæsthusbroen, som er tegnet av Boje Lundgaard og Lene Tranberg. Gamle Scene ligger fortsatt på Kongens Nytorv med sitt ikoniske bygg, som ble innviet i 1874.
Utfordringen
Lovverk og estetikk måtte forenes
I tillegg til lovkrav om avfallssortering i alle offentlige institusjoner, ble avfallssortering også en del av den grønne strategien til Det Kongelige Teater. De trengte derfor en effektiv og samkjørt løsning for drift av avfallsbeholderne, som samtidig passet estetisk inn i innretningen på de tre stedene.
Det Kongelige Teater hadde også et ønske om en løsning som passet medarbeidernes behov for sortering i hverdagen, og publikums behov under arrangementer og forestillinger.
From waste to resources
Vi ønsker at avfallsløsningen skal inngå som et naturlig element i innretningen, uten å gå på akkord med fleksibilitet og funksjonalitet.
Kim Fridbjørg, Sjefsarkitekt, Det Kongelige Teater
Stilren og tidløs avfallssortering til Operaen i København
Operaen er en helt unik bygning med sitt egne, unike formspråk. Det krever en skreddersydd løsning.
Den hvitlakkerte avfallsløsningen skulle passe naturlig inn i innretningen i Operaen, uten å skape unødvendig oppmerksomhet.
Løsningen
Det Kongelige Teater fikk en løsning som møtte alle behov
Etter en grundig markedsundersøkelse valgte Det Kongelige Teater å implementere Bica avfallsløsninger. Løsningen bestod av moduler med to og tre beholdere i sort og hvitt, med tilhørende piktogrammer i sort/hvitt.
Fleksibiliteten var en helt avgjørende faktor, slik at de ulike behovene på en ulike stedene ble møtt. Her var det også stort fokus på rengjørings- og servicepersonalet som skulle håndtere avfallet daglig. Valget av hvitlakkert avfallssortering i Operaen ble tatt for å passe til arkitekturen designmessig, og slik at det skulle passe naturlig inn i innretningen.
From waste to resources
Det var viktig for oss at avfallsløsningen passet til arkitekturens estetisk, og samtidig sikrer gode forhold for rengjøringspersonalet.
Kim Fridbjørg, Sjefsarkitekt, Det Kongelige Teater
Se hvordan vi har hjulpet andre med avfallssortering
Vil du høre om løsninger som gjør avfallssortering enklere?
Kontakt oss og hør mer om hvordan vi kan hjelpe din bedrift. Vi tilbyr alltid gratis rådgivning i forhold til valg av avfallsløsning som matcher ditt behov og budsjett.
Fyll ut skjemaet og bli kontaktet innen 1-2 ukedager.
Vi samarbeider tett med en rekke forhandlere over hele Europa. Forhandlerne tilbyr blant annet konsulentbesøk og salg via nettbutikk og fysiske butikker.